Hvordan 2000 pigger forandrer alt: En adrenalinfylt Ferrari 458-opplevelse på glattisen

Å kjøre en Ferrari 458 på isen er ikke noe for svake hjerter. Med 2000 spesialtilpassede pigger fordelt på 500 per hjul, blir denne røde skjønnheten en mester på glatte overflater.

Ferrari 458, et ikon i superbilens verden, viser seg å være like imponerende på et islagt terreng som på asfalt.

Denne prøvekjøringen fant sted på en nyåpnet testbane over Oltre il Colle i Italia, en spektakulær lokasjon i de Orobie-Alpene. Banen, driftet av Best-Grip som er en ledende produsent av avtakbare pigger for alle typer dekk, strekker seg over 600 meter og byr på en enestående utsikt som nesten frister en til bare å nyte landskapet.

Men fokusen er raskt tilbake på den røde kraftpakken som graver seg gjennom snøen. Ferrari’en, med sin kraftige V8-motor, vekker oppmerksomhet ved første motorbrøl. Utfordringen blir å manøvrere bilen over isen og gjennom skarpe svinger, spesielt et kritisk punkt med 10% stigning. Det krever en kombinasjon av forsiktighet og dristighet å håndtere denne kraftfulle maskinen på et så utfordrende underlag.

Se video (Italiensk tale)

En del av opplevelsen er også å tilpasse kjørestilen. Ved å justere elektronikken blir den mindre inngripende, og man får en mer autentisk følelse av bilens kapasiteter. Piggene i dekkene gir utrolig grep og styringsevne, noe som er avgjørende for å kunne nyte kjøreopplevelsen fullt ut.

Det er ren glede å føle hvordan bilens elektroniske differensial, E-diff, og dobbel-koblingsgirkassen fungerer sømløst sammen, uavhengig av om underlaget er is eller asfalt. Hver runde på banen øker ønsket om aldri å stoppe, en følelse som er kjerneessensen av kjøreglede.

best grip is pigger ferrari 458 2

Til inf har BestGrip tidligere også åpnet en kjøreskole for iskjøring på testbanen. Her kan man ikke bare utforske grensene til en Ferrari 458 i Italia, men også prøve mindre krevende biler og til og med go-karter

– og selvfølgelig, alle er utstyrt med Best-Grip sine patenterte skrupigger.

Kilde: Corriere.it

Del gjerne denne siden

Se flere artikler

Få siste Tips & Nyheter

Abonner på vårt nyhetsbrev

Er du interessert i våre produkter? Abonner på vårt Tips & Nyhetsbrev (maks 1 pr. måned, ingen spam)

Alle våre priser er inklusive moms.

LET'S HAVE A

DEAL

TODAY!